latinica  ћирилица
16/04/2021 |  16:57 ⇒ 16:57 | Autor: RTRS

Petrovo: Potpisan ugovor za projekat "Prijatelji porodice"

Danas je na sastanku održanom u prostorijama opštinske uprave u Petrovu na kojem su prisustvovali Ozren Petković načelnik opštine i Dragan Dakić, predsjednik Fondacije Za porodicu, potpisan ugovor na realizacija projekta "Prijatelji porodice" u ovoj opštini.
Sastanak u Petrovu - Foto: RTRS
Sastanak u PetrovuFoto: RTRS

Projekt je osmišljen tako da predstavlja trajni oblik podrške i porodicama sa troje i više djece i privrednicima iz Petrova koji se uključe u projekat i odobre popust za nosioce Ponosne kartice Republike Srpske.

Posebno je dogovorena podrška poljoprivrednim proizvođačima iz ove opštine kojima će biti omogućeno da svoje proizvode plasiraju preko Ponosnog marketa Republike Srpske – poslovnog inkubatora koji povezuje proizvođače iz reda porodica sa troje i više djece sa tržištem u Republici Srpskoj.

Ovaj koncept podrške ciljanoj grupi proizvođača su podržale Privredna komora Republike Srpske, Područna privredna komora Banjaluka i lokalne zajednice. Iskustva već pokazuju da su potrebe tržišta veće od mogućnosti proizvođača iz ciljane grupe radi čega je potrebno uvećavanje njihovih proizvodnih kapaciteta.