latinica  ћирилица
16/04/2021 |  18:07 ⇒ 18:10 | Autor: SRNA

Premijerka Srbije nada se da će u maju u posjetu Srpskoj (VIDEO)

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je nadu da će u maju moći da posjeti Republiku Srpsku i da se krene u zajedničke projekte.
Ana Brnabić i Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Ana Brnabić i Željka CvijanovićFoto: RTRS

Brnabićeva je poslije sastanka sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović rekla da na svakom susretu uvijek ima mnogo tema za razgovor, među kojima su zajednički projekti koji se implementiraju ili se tek planiraju za budućnost.

- Danas je bilo reči o tome da bi, ukoliko epidemiološka situacija dozvoljava, uskoro ponovo trebalo da imamo zajedničku sednicu dve vlade. Јa sam i sa premijerom /Srpske Radovanom/ Viškovićem razgovarala o tome ovih dana - rekla je Brnabićeva.

Ona se nada da će tokom maja biti u mogućnosti da posjeti Republiku Srpsku i da će se krenuti u neke zajedničke projekte koje su vlade Srbije i Srpske dogovarale na ranijim zajedničkim sjednicama.

Brnabićeva je dodala da je razgovarano i o onome što je danas najvažnije, a to su saradnja i podrška, odnosno medicinska oprema, vakcine, eventualno proizvodnja vakcina u Srbiji, za koju je rekla da je uvijek tu za Republiku Srpsku.