latinica  ћирилица
17/04/2021 |  16:25 ⇒ 19:49 | Autor: SRNA

Milatović: Zajednički raditi na unapređenju putne infrastrukture

Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Јakov Milatović ocijenio je da je potrebno raditi na unapređenju putne infrastrukture između BiH i Crne Gore predstavljanjem zajedničkih projekata institucijama EU i zapadnim bankama.
Trebinje - Košarac, Milatović, Spajić, Ćurić, Katić - Foto: SRNA
Trebinje - Košarac, Milatović, Spajić, Ćurić, KatićFoto: SRNA

- Putevi između ove dvije zemlje nisu na zavidnom nivou. To košta privredu i na neki način onemogućava veći protok ljudi u smislu turizma i spoljne trgovine i na tome treba zajedno raditi - rekao je Milatović novinarima u Trebinju.

On je naveo da je za BiH i Crnu Goru važna saradnja u oblasti ekologije, te ocijenio da je veliki problem otpad koji rijekama iz Crne Gore završava u BiH.

- Upravljanje rijekama zahtijeva mnogo bolju koordinaciju između zemalja regiona, te na tome snažnije treba raditi. Upravljanje otpadnim vodama i otpadom je jedan od najvećih izazova koje zemlje regiona imaju na putu pristupanja EU - rekao je Milatović.

On je podsjetio da je Crna Gora lider na zapadnom Balkanu kada je riječ o procesu pristupanja EU, ističući da ona može biti pokazatelj ostalim zemljama regiona koji su benefiti tog procesa.

Milatović je dodao da je, zbog loše politike prethodne Vlade i zatvaranja granica prema BiH i Srbiji, crnogorski turizam prošle godine doživio pad od 87 procenata u odnosu na 2019. godinu.

- Granice Crne Gore prema BiH i svim ostalim zemljama regiona su otvorene i mislim da će zbog tih okolnosti i turisti iz BiH doći u mnogo većem broju ove godine - rekao je Milatović.