latinica  ћирилица
17/04/2021 |  19:38 | Autor: SRNA

Hrvatska: Na žurci 64 studenta, među njima mladić obolio od kovida

Pripadnici zagrebačke Policijske uprave sproveli su raciju u studentskom udruženju gdje su zatekli i legitimisali 64 osobe, od kojih je za jednog 31-godišnjaka utvrđeno da ima izrečenu mjeru kovid liječenja u kući.
Hrvatska policija  (Foto:slobodnadalmacija.hr) -
Hrvatska policija (Foto:slobodnadalmacija.hr)

Policija je raciju sprovela protekle noći u saradnji sa Štabom civilne zaštite u studentskom udruženju u Gundulićevoj ulici.

Svim zatečenim osobama će u redovnom postupku biti izdati prekršajni nalozi u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, prenose hrvatski mediji.

Oni se nisu pridržavali epidemiološke mjere zabrana održavanja svih javnih događaja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, a niko od zatečenih osoba prilikom ulaska policijskih službenika nije koristio zaštitnu masku.

Protiv djevojke /25/ i mladića /26/, odgovornih osoba u Udruženju studenata, kao i protiv 31-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da ima izrečenu mjeru kovid liječenja u kući, biće podnesene krivične prijave zbog krivičnog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti.