latinica  ћирилица
17/04/2021 |  20:34 | Autor: SRNA

Stefanović: "Migovi 29" u narednom periodu u sastavu ratnog vazduhoplovstva

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da su dva remontovana vojna aviona "mig 29" stigla iz Bjelorusije rasklopljena, da se tako transportuju i da će u narednom periodu biti u sastavu ratnog vazduhoplovstva Srbije.
Nebojša Stefanović - Foto: RTRS
Nebojša StefanovićFoto: RTRS

Stefanović je istakao da Srbija konačno ima ratno vazduhoplovstvo "koje je u nekim godinama, nažalost, bilo na veoma niskim granama".

On je za RTS rekao da su danas građani Srbije tokom vježbe "Odgovor 2021" imali priliku između ostalih da vide i "Mi-35" helikoptere za koje je rekao da su impresivna snaga Vojske Srbije.

Stefanović je naglasio da su na vježbi prikazana savremena borbena sredstva i naoružanje, kojima je Vojska Srbije opremljena.

- Ova vježba samo je kruna obuke koja je trajala mjesecima i priprema koje ste na ovim poligonima, i po kiši i po snijegu, neumorno sprovodili već dvije nedjelje. Pripadnici MUP-a su na današnjoj vježbi pokazali da Srbija može da se osloni na njih u ratu, kao što se svakog dana oslanja na njih u miru - naveo je Stefanović.

On je dodao da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uvjerio da je srpska policija spremna da po njegovom naređenju odmah postane borbeni dio oružanih snaga Srbije.