latinica  ћирилица
18/04/2021 |  13:13 | Autor: SRNA

Učenici iz Kosovske Kamenice pripremaju vaskršnju čestitku vršnjacima

Učenici Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Kosovske Kamenice pripremaju vaskršnju čestitku vršnjacima u Republici Srpskoj koja će biti predstavljena na priredbi 27. aprila u ovoj školi u Kosovskom Pomoravlju, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.
Hor OŠ Desanka Maksimović, Kamenica - Foto: RTRS
Hor OŠ Desanka Maksimović, KamenicaFoto: RTRS

Arlov je naveo da će hor i učenici Osnovne škole "Desanka Maksimović" u saradnji sa Odborom izvesti himnu Republike Srpske "Moja Republika" za svoje vršnjake iz Republike Srpske i pjesmu "Sa Kosova zora sviće", jednu od najpoznatijih pjesama na Kosovu i Metohiji.

- Hvala učenicima i rukovodstvu škole, sa direktorom Јadrankom Vasić na čelu, za ovaj jedinstven i divan vaskršnji poklon za svoje vršnjake, Odboru i za cijelu Republiku Srpsku - naglasio je Arlov.

Prema njegovim riječima, ovo će biti prva priredba na Kosovu i Metohiji kojom se na ovakav način čestita veliki hrišćanski praznik Odboru i Republici Srpskoj za veliki humani projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" koji svake godine organizuje veliki broj dolaska djece sa Kosova i Metohije.

Arlov je rekao da su do sada himnu "Moja Republika" po dolasku u Republiku Srpsku i na prijemu u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci pjevala djeca iz Kosovske Mitrovice, Lipljana, Gračanice, Velike Hoče i Zvečana.

- Naš cilj da himnu Republike Srpske nauče učenici svih škola koje godinama dolaze u organizaciji našeg odbora u Republiku Srpsku. Ove godine u devetom projektu biće djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju u pratnji svojih roditelja iz Udruženja roditelja "Podrži me" za koje ove godine završamo izgradnju Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici - naveo je Arlov.