latinica  ћирилица
18/04/2021 |  17:34 ⇒ 18:36 | Autor: sputniknews.com

U Vučitrnu privedena novinarka Tamara Grujić

Pripadnici Kosovske policije priveli su danas u Vučitrnu novinarku Tamaru Grujić, koja u južnoj srpskoj pokrajini realizuje epizode za emisiju "S Tamarom u akciji", a ona je poslije nekoliko sati puštena na slobodu, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Tamara Grujić (Foto: V.Danilov) - Foto: Novosti.rs
Tamara Grujić (Foto: V.Danilov)Foto: Novosti.rs

Direktor Kancelarije Petar Petković kazao je da je Grujićevu i članove njenog tima policija nekoliko sati držala u stanici, iako nisu počinili nikakvo krivično djelo već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije.

Ističe da Grujić u saradnji sa Kancelarijom za KiM realizuje projekat obnove nekoliko kuća za socijalno ugrožene Srbe na KiM.

U sklopu tih aktivnosti danas je željela da u Vučitrnu snimi Most braće Vojinovića i stari grad Kaljaju, međutim, policija ih je tom prilikom privela.

- Ovo je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije kojima vlasti u Prištini mjesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribjegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika - naveo je Petković.

Naglašava da očigledno u Prištini žele da zataškaju pravu istinu o teškom životu Srba u južnoj pokrajini i da s tim ciljem neće prezati ni od primjene takvih metoda zastrašivanja.

- O njihovom bezrazložnom hapšenju obavijestili smo i sve relevantne međunarodne predstavnike u pokrajini, a očekujemo i reakciju svih medijskih udruženja - istakao je Petković.

Navodi da je nedopustivo da medijski radnici budu mete bilo čije politike i dodaje da je neophodno da im se omogući da bez smetnje i opstrukcije obavljaju svoj posao.