latinica  ћирилица
19/04/2021 |  06:55 ⇒ 16:09 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske uputili čestitke povodom 29 godina rada RTRS-a

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom 29 godina rada Radio-televizije Republike Srpske, ističući da ovaj javni servis bogatim i raznovrsnim programskim sadržajima i profesionalnim izvještavanjem o različitim temama daje nemjerljiv doprinos afirmaciji Srpske i njenih građana.
Republika Srpska (@Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
Republika Srpska (@Vlada_Srpske)Foto: Twitter

Cvijanović je istakla u čestitki rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u ovoj medijskoj kući da Televizija Republike Srpske, sa osnovnim zadatkom da informiše i obrazuje, predstavlja instituciju od nacionalnog značaja.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naveo je u čestitki povodom 29 godina postojanja i rada Radio-televiziji Republike Srpske da je ova medijska kuća izrasla u kredibilan Јavni servis koji autentično, pravovremeno i istinito informiše građane Srpske.

- U proteklih 29 godina, Radio-televizija Republike Srpske izarasla je u kredibilan, savremeno opremljeni Јavni servis koji ispunjava svoju osnovnu ulogu – da autentično, pravovremeno i istinito informiše građane Republike Srpske - navedeno je u čestitki rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u RTRS-u.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović čestitao je novinarima, urednicima, spikerima, snimateljima. montažerima, realizatorima i svim zaposlenima na Radio televiziji Republike Srpske godišnjicu postojanja i uspješnog rada.

- Uvjeren sam da će Radio televizija Republike Srpske uspjeti u potpunosti da ispuni ulogu koju javni servis, kao nekomercijalni mediji, treba da ima kada je riječ o njegovanju tradicije, obrazovanja, kulture i promovisanja najviših vrijednosti građana Srpske - naveo je Čubrilović.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je rukovodstvu, urednicima, novinarima, snimateljima i svim zaposlenim u Radio-televiziji Republike Srpske 29 godina postojanja i rada ove medijske kuće, koja je u proteklom vremenu opravdala ulogu Јavnog medijskog servisa.

Dodik je naglasio da je, zahvaljujući raznovrsnom programskom sadržaju i veoma značajnim infromacijama, RTRS ostao nezaobilazan izvor informisanja.

Čestitku je uputio i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

- Radio televizija Republike Srpske budno prati razvoj Republike Srpske i već skoro tri decenije profesionalno izvještavajući o svim bitnim događajima, dijeli sa Republikom Srpskom i našim građanima sve izazove. Želim vam još mnogo uspješnih godina rada - naveo je Lukač.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u Radio-televiziji Republike Srpske 29 godina postojanja i rada ove medijske kuće.

- Radio-televizija Republike Srpske je tokom nepune tri decenije postojanja i rada, svojim objektivnim i pravovremenim informisanjem javnosti, dokazala da je u funkciji istine i tačnosti i da pripada svim građanima Republike Srpske - istakao je Tegeltija.