latinica  ћирилица
19/04/2021 |  08:12 ⇒ 08:13 | Autor: RTS

Počinje Otvoreno prvenstvo Srbije u tenisu

Poslije devet godina pauze, Beograd je domaćin Otvorenog prvenstva Srbije u tenisu koje će se igrati na terenima "Teniskog centra Novak". Ukoliko kiša ne poremeti planirani raspored mečeva, u današnjim duelima za plasman u drugo kolo učestvovaće četvorica tenisera iz Srbije.
Otvoreno prvenstvo Srbije u tenisu (Foto: Nebojša Paraušić) -
Otvoreno prvenstvo Srbije u tenisu (Foto: Nebojša Paraušić)

Žrijebom, koji je održan u subotu, na teren u 12.00 prvi izlazi Nikola Milojević na duel sa Argentincem Federikom Korijom.

Potom na teren izlazi Viktor Troicki sa Italijanom Markom Čekinatom nekih sat i po kasnije.

U večernjim terminima od 19.00 na terene izlaze Danilo Petrović sa Australijancem DŽonom Milmanom, a potom Filip Krajinović sa Italijanom Stefanom Travaljom. 

Na turniru Srbija open iz kategorije 250, na kome učestvuje osam srpskih tenisera, prvi nosilac je Novak Đoković, drugi Mateo Beretini, treći Aslan Karacev, a četvrti je Dušan Lajović.

Pred početak turnira najbolji teniser Srbije i svijeta Novak Đoković je zahvalio državi Srbiji i gradu Beogradu na podršci i pomoći, kao i svim ljudima koji pružaju pozitivnu energiju i podršku ne samo njenu nego svim srpskim teniserima i izrazio nadu da će turnir postati tradicionalnog tipa.