latinica  ћирилица
19/04/2021 |  09:17 ⇒ 14:15 | Autor: RTRS

Kako Јutarnji program izgleda iza kamera? (VIDEO)

I na ovaj 29. rođendan Televizije Republike Srpske svjesni smo da su brojni izazovi iza nas, kao i oni koji nam tek slijede.
Dan Televizije Republike Srpske - Foto: ilustracija
Dan Televizije Republike SrpskeFoto: ilustracija

Kao i do sada trudićemo se da na svaki od njih odgovorimo dostojanstveno. Jedna od najstarijih emisija naše kuće je upravo Јutarnji program.

Kako to sve izgleda iza kamera i kako se spremamo za svako novo izdanje emisije, pogledajte u videu:

Televizija Republike Srpske počela je s radom 19. aprila 1992. godine. Toga dana emitovan je prvi Dnevnik iz banjalučkog studija.

Kanal "S" sa Pala počinje emitovanje programa 6. maja 1992. godine kada je emitovan prvi Dnevnik iz tog studija. Tako sve do 31. decembra 1993. kada je uspostavljen zajednički sistem prenosa i emitovanja programa Srpske radio-televizije.

U stvaranje ideje koja se od 1999. godine zove Radio televizija Republike Srpske mnogi su utkali život. Bili smo uz građane u najtežim trenucima a u godinama nakon rata, sa tehničkim uslovima, rasli su i izazovi.

Radio i Televizija Republike Srpske 30. aprila 2010. svečano useljavaju u dom površine 6.000 kvadratnih metara. Od septembra 2012. godine, uz početak proizvodnje programa iz savremene zgrade, Televizija piše novu stranicu istorije.

Sve to pratio je i naš radio, a uz portal, postali smo dostupni na svim kontinentima. I ne samo to, tokom 29 godina nastao je i naš drugi kanal - RTRS plus, pušten digitalni signal i otvoren najmoderniji studio u regionu.