latinica  ћирилица
19/04/2021 |  11:31 ⇒ 11:33 | Autor: SRNA

Hapšenja zbog droge i neovlaštenog prikupljalja dobrovoljnog priloga

Dva lica iz Banjaluke uhapšena su nakon što je policija kod njih pronašla spid, a dok je neovlašteno prikupljao dobrovoljni prilog otkriven je i višestruki povratnik u činjenjenju prekršaja koji za kazne duguje više od 25.000 KM, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.
PU Banjaluka - Foto: RTRS
PU BanjalukaFoto: RTRS

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lica čiji su inicijali M.K. i T.V. iz Banjaluke zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Kod navedenih lica pronađeno je i oduzeto oko 3,14 grama spida i digitalna vaga. O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Banjalučkoj policiji je proteklog vikenda prijavljeno da lice čiji su inicijali H.A. iz Vukosavlja neovlašteno prikuplja dobrovoljne priloge banjalučkom naselju Bistrica.

Policijski službenici su na licu mjesta zatekli lice H.A. iz Vukosavlja koje se do Bistrice dovezlo automobilom "golf", iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja, te mu je vozilo oduzeto.

Dodatnom provjerom u službenim evidencijama, utvrđeno je da je riječ o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni od 25.235 KM.

Licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i prekršaja zbog neovlašćenog prikupljanje dobrovoljnih priloga iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

O svemu je obaviješten sudija Osnovnog suda Banjaluka.