latinica  ћирилица
19/04/2021 |  13:22 ⇒ 21:46 | Autor: RTRS

Čestitke povodom rođendana Televizije Republike Srpske

Povodom rođendana Televizije Republike Srpske stižu mnogobrojne čestitke.
RTRS - Foto: RTRS
RTRSFoto: RTRS

Čestitku je uputio ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

- I u ovom, za sve nas, izazovnom vremenu zajedničke borbe u pandemiji virusa korona pokazali ste zavidan nivo profesionalizma i društvene odgovornosti, još jednom potvrđujući nezamjenjivu ulogu Јavnog radio-televizijskog servisa u Republici Srpskoj. Uz zahvalnost za odgovorno izvještavanje građana Republike Srpske i u nadi da ćemo zajednički prevazići, želim dobro zdravlje i srdačno vas pozdravljam - istakao je Šeranić.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Srđan Rajčević, uputio je čestitku povdom 29. godišnjice rada RTRS-a.

- Radio televizija Republike Srpske je, kao Јavni servis, kroz sve godine svog postojanja bila pouzdan svjedok društvenih, političkih, ekonomskih, kulturnih i drugih događaja, izvještavajući u skladu sa najvišim etičkim i profesionalnim standardima. Od ratnih godina na ovamo, RTRS je odolijevala svim izazovima i kriznim situacijama i bila uvijek uz građane, često preuzimajući na sebe realizaciju izazovnih i odgovornih zadataka. Јedan od takvih je i organizovanje nastave na daljinu koja je učenicima osnovnih škola u Republici Srpskoj omogućila lakše savladavanje nastavnog gradiva u vrijeme pandemije virusa korona - istakao je Rajčević.

Čestitku je uputio i ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Ćorić.

- Zahvaljujući profesionalnom, pravovremenom i objektivnom izvještavanjy o svim najvažnijim događajima u Rerpublici Srpskoj, regionu i svijetu, Radio televizija Republike Srpske dala je nemjerljiv doprinos demokratskom jačanju Republike Srpske i njenih institucija, kreiranju javnog mnjenja i istinitom informisanju javnosti. Želim da kao Јavni servis nastavite da radite u najboljem interesu građana i javnosti Republike Srpske i ostanete istrajni u objektivnom i istinitom informisanju javnosti, poštujući najviše standarde novinarske profesije - naveo je Ćorić.

Ministar privrede Vjekoslav Petričević istakao je da RTRS predstavlja značajnu instituciju javnog medijskog servisa.

- Svim zaposlenim u vašoj instituciji čestitam 29. godišnjicu rada. RTRS je svojim izvještavanjem u izazovnim vremenima i realizacijom televizijskog programa, obavljala ulogy informisanja građana Republike Srpske. U želji da budete još uspješniji, te da i u budućnosti zajednički gradimo još ljepšu i snažniju Republiku Srpsku, u lično ime i ime Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske čestitam vam ovaj jubilej i želim mnogo sreće u budućem radu - dodao je Petričević.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, uputio je čestitku povodom 29. godišnjice postojanja i rada Radio televizije Republike Srpske.

- Radio televizija Republike Srpske u protekle tri decenije izrasla u etabliran, kredibilan i društveno odgovoran medij, koji raznolikim programskim sadržajem doprinosi promociji Republike Srpske i društva u cjelini. Poštujući najviše standarde novinarske profesije, svojim predanim radom kontinuirano doprinosite istinitom, objektivnom i pravovremenom informisanju javnosti o svim važnim događajima iz lokalnih zajednica naše Republike, zemlje i svijeta - rekao je Košarac.

Istakao je da je tokom protekle tri decenije, Radio televizija Republike Srpske postala je jedan od medijskih stubova Srpske i izgradila ugled profesionalnog, pouzdanog i prepoznatljivog javnog servisa na ponos svih građana Republike Srpske.

- Posebno želim zahvaliti na angažmanu novinara, fotografa i snimatelja u aktuelnim epidemiološkim uslovima, cijeneći njihov nesebičan i požrtvovan rad kako bi građanima prenijeli neophodne informacije o ovoj vanrednoj prijetnji po zdravlje svih nas - dodao je Košarac.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić čestitao je Radio-televiziji Republike Srpske 29 godina postojanja i rada, ističući da je ova medijska kuća rasla zajedno sa Republikom Srpskom i jedan je od njenih najvažnijih stubova.

- Ova medijska kuća bila je uz svoje građane i u najtežim trenucima, ponekad kao jedini prozor kroz koji su mogli da dobijaju objektivne i tačne inforamcije - naveo je Lučić u čestitki.

Čestitku je uputio predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, Milomir Savčić, koji je istakao da RTRS medij uz koji je stasavala i odrastala Republika Srpska.

- Imam izuzetnu čast i zadovoljstvo da saradnicima i svim zaposlenima u Radio televiziji Republike Srpske uputim čestitku povodom 29. godišnjice postojanja i rada Radio televizije Republike Srpske. RTRS je medij koji je srpskoj javnosti ali i svijetu, u najtežim vremenima, prenosio istinu o borbi srpskog naroda u BiH za pravo na život i opstanak na ovom područіu. Vaš patriotizam i privrženost Republici Srpskoj pokazala je i činenica da je četvoro radnika RTRS-a, izvršavajuһi svoje novinarske zadatke, položilo život za Republiku Srpsku - istakao je Savčić.

Poželio je Radio televiziji Republike Srpske i svim njenim zaposlenicima uspješan rad.

- Uvjeren sam da ćete i dalje raditi na jačanu i afirmisanju Republike Srpske, kao i odbrani istine o našem odbrambeno-otaibinskom ratu. Uvjeren sam da će y Bašem daljem radu i u programskom sadržaju, pitanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite, položaja i prava boraca, biti zastupljena adekvatno zaslugama ovih kategorija u stvaranju Republike Srpske - rekao je Savčić.

Čestitku je uputio i savjetnik srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragan Kalinić.

- Želim da i dalje profesionalno i hrabro nastavite da se borite za istinu i dobrobit Republike Srpske - naveo je Kalinić, koji je nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović, čestitao je godišnjicu postojanja Radio televizije Republike Srpske.

- Svim novinarima, snimateljima, uredištvu i svim zaposlenim čestitam 29.godišnjicu postojanja i rada. Ova medijska kyha nastala je kada i Republika Srpska i jedan je odnajvažnijih medijskih stubova Republike Srpske koji, u skladu s najvišim etičkim i profesionalnim standardima, informiše javnost o svim važnim događajima i temama značajnim za život građana naše Republike - rekao je Pavlović.

Ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji, Dragan Јaćimović, uputio je čestitku povodom 29 godina rada i postojanja Radio televizije Republike Srpske.

- Svim zaposlenim želim puno uspjeha u životu i radu i da dalje ostanete jedna od najrespektabilnijih medijskih kuća. Iskreno zahvaljujem na dosadašnjoj dobroj i profesionalnoj saradnji za koju se iskreno nadam da će u budućnosti biti još plodonosnija - naveo je Јaćimović.