latinica  ћирилица
19/04/2021 |  14:08 ⇒ 14:14 | Autor: SRNA

Narednih dana promjenljivo - i sunce i kiša i snijeg

U Republici Srpskoj će narednih dana biti promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme uz sunčane intervale, te mogućnost kiše i snijega, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Proljetni snijeg (Ustupljena fotografija/Luka Bobar) -
Proljetni snijeg (Ustupljena fotografija/Luka Bobar)

U Srpskoj sutra će biti promjenljivo do umjereno oblačno, u centralnim krajevima uz moguću slabu kišu i sunčane intervale, lokalno sa grmljavinom, a na planinama provijavanje snijega. Uveče će biti uglavnom suvo vrijeme uz promjenljivu oblačnost i slab i promjenljiv vjetar.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od dva do osam stepeni, na planinama od minus jedan stepen, a najviša dnevna temperatura vazduha od šest do 10, na jugu i sjeveru oko 14, a na planinama od tri stepena Celzijusova.

U srijedu, 21. aprila, biće promjenljivo oblačno i sunčano vrijeme, poslijepodne mjestimično sa kraćom kišom ili pljuskovima, lokalno sa grmljavinskim procesima, a na jugu sunčano, dok će dnevne temperature biti u porastu.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od tri do devet, na planinama od jedan stepen, a najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 15, na jugu i sjeveru do 18, na planinama od pet stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 22. aprila, će tokom dana biti umjereno do pretežno oblačno,uz sunčane periode i toplije nego prethodnih dana, poslijepodne uz mogućnost kiše ili kraćih pljuskova na jugozapadu i višim krajevima. Uveče se na sjeveru i jugu očekuje prolazna kiša.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od pet do 10, na planinama od dva stepena, a najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 18, na sjeveru do 20 stepeni, a na planinama od osam stepeni Celzijusovih.

U petak, 23. aprila, u toku noći i jutra očekuje se slaba kiša u nižim krajevima, na planinama susnježica ili snijeg.

Tokom dana biće uglavnom oblačno i svježije uz prestanak padavina, dok se od sjevera očekuje postepeno razvedravanje i temperatura u malom padu u odnosu na prethodne dane.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od dva do sedam, na jugu oko 10 stepeni, a najviša dnevna temperatura vazduha od četiri do 10, na sjeveru do 14 stepeni Celzijusovih.