latinica  ћирилица
19/04/2021 |  14:32 ⇒ 14:37 | Autor: SRNA

Đajić: Srpska ima budućnost sa Mladim socijaldemokratima

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić ocijenio je da ovaj grad, kao i Republika Srpska imaju budućnost sa mladim članovima, funkcionerima i aktivistima ove stranke.
Promocija Mladih SNSD-a iz Banjaluke - Foto: SRNA
Promocija Mladih SNSD-a iz BanjalukeFoto: SRNA

- Prezadovoljan sam njihovim radom i u to sam se uvjerio na sastancima. Riječ je o mladima koji su veoma obrazovani i patriotski prosvećeni. Oni su pokazali da je SNSD partija koja daje budućnost Srpskoj, te da je nosilac svih patriotskih aktivnosti - rekao je Đajić nakon promocije Mladih SNSD-a /MSD/ iz Banjaluke.

On je dodao da je SNSD stranka u kojoj mladi mogu da ostvaruju ambicije u vezi sa vlastitim prosperitetom i usavršavanjem, ali i na planu očuvanja Srpske.

- Imamo velike planove sa mladim ljudima, a to je da im obezbijedimo najbolje školovanje, edukacije i slično - rekao je Đajić novinarima.

On je rekao da je SNSD, predvođen Miloradom Dodikom, za pokretanje dijaloga između Srpske i Federacije BiH o budućnosti BiH.

- Želimo saradnju i dijalog. Ne želimo ultimatume i da se Srpskoj otimaju ovlašćenja, kao ni naređivačku politiku iz Sarajeva u kojoj nema razvoja Srpske. Dodik je i sam rekao da, ako nema dogovora, onda želimo miran i dostojanstven razlaz - naglasio je Đajić.

Kada je riječ o epidemiološkoj situaciji, Đajić je naveo da je u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske, koji vodi, i dalje veliki broj oboljelih.

- Više od 100 pacijenata pregledamo dnevno, a oko 40 njih ostaje na liječenju. Gotovo svi kreveti u intenzivnim jedinicama su popunjeni i sada ubacujemo nove jer je sve više teško oboljelih - rekao je Đajić.

Predsjednik MSD Banjaluka Nemanja Babić rekao je da se sa dolaskom Đajića na čelo banjalučkog SNSD-a ušlo u rekonstrukciju lokalnog gradskog odbora te stranke.

- Mladi su obavili određene analize, a plan je dalje jačanje djelovanja organizacije. Mnogo rada i truda je ispred nas, a plan je i da obilježimo Dan grada Banjaluka 22. april. Među mladim socijaldemokratima osjeća se odlična energija i već sada su nam se pridružili najbolji srednjoškolci i studenti. Pozivamo i ostale mlade ljude da nam se pridruže i da radimo zajedno za našu Banjaluku i Srpsku - rekao je Babić.

Anja Ljubojević, koja je izabrana za potpredsjednika MSD-a Banjaluka, rekla je da se mnogo ulaže u mlade SNSD-a.

Ona je podsjetila da su mladi ove stranke nakon posljednjih izbora uradili više velikih akcija, među kojima je obilježavanje Dana Republike - 9. januara, kada su uputili značajnu donaciji jednoj javnoj kuhinji.

Ljubojevićeva je rekla da su nedavno obavili i cjelodnevnu akciju čišćenja Banjaluke, jer nisu mogli da gledaju da grad bude zatrpan smećem.

- Pokušaj stvaranja cirkusa od gradonačelnika Banjaluke nismo mogli da dozvolimo - rekla je Ljubojevićeva.

Sekretar MSD Banjaluka Nikola Srdić rekao je da SNSD okuplja više od 3.500 mladih koji su potrebni političkom podneblju Srpske. "Tom podneblju su potrebni mladi, pošteni i obrazovani ljudi, koje okuplja SNSD", dodao je Srdić.

Promociji su prisustvovali brojni mladi SNSD-a, kao i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić.