latinica  ћирилица
19/04/2021 |  14:48 ⇒ 14:49 | Autor: SRNA

Vanja Јaćimović predstavlja opštinu Brod na takmičenju "Ritam Evrope"

Šesnaestogodišnja Vanja Јaćimović predstavljaće opštinu Brod na muzičkom takmičenju "Ritam Evrope" na portugalskom jeziku, čije će finale biti održano u septembru.
Ritam Evrope - Foto: RTRS
Ritam EvropeFoto: RTRS

Talentovana Brođanka predstaviće se numerom "Dama sa mora" sa kojom je Vania Fernandes nastupila na Evroviziji 2008. godine.

U Brodu je danas održan sastanak na kojem su dogovorene naredne aktivnosti na realizaciji projekta, a prisustvovali su predstavnici opštine Brod, "Ritma Evrope" i tamičarka Vanja Јaćimović

- Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam izabrana da predstavim sebe ali i svoju opštinu na ovom velikom takmičenju - rekla je Јaćimovićeva.

Zamjenik načelnika opštine Brod Andrijana Banović izrazila je zadovoljstvo jer Brod i ove godine ima predstavnika na ovom muzičkom festivalu i vjeruje u Vanjin dobar plasman.

- Naša su nastojanja da podržavamo mlade i talentovane sugrađane u svim sferama njihovog djelovanja. Nadamo se da će iduće godine, ako Vanja ostari uspjeh kakav priželjkujemo, Brod biti domaćin ovog prestižnog takmičenja - rekla je novinarima Banovićeva.

Direktor "Ritma Evrope" David Makević vjeruje da će svi učesnici takmičenja pokazati zavidne vokalne sposobnosti, te da će realizacija ovog velikog projekta proteći na zavidnom nivou.

- Takmičenje, u kojem ove godine učestvuju predstavnici iz 15 lokalnih zajednica Republike Srpske, ima za cilj podsticanje mladih talenata. Vjerujem da ćemo plodonosnu saradnju sa opštinom Brod nastaviti i narednih godina - naveo je Makević.

Takmičari će učestvovati u programu RTRS-a, koji će direktno prenositi ovaj najveći dječiji program u Evropi.

Međunarodno muzičko takmičenje "Ritam Evrope" održava se već 12 godina uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela.