latinica  ћирилица
19/04/2021 |  15:22 | Autor: B92

Dragan Bajić zvanično selektor Sjeverne Makedonije

Trener Igokee Dragan Bajić od danas je i zvanično novi selektor košarkaške reprezentacije Sjeverne Makedonije.
Dragan Bajić (Foto: igokea.rs) -
Dragan Bajić (Foto: igokea.rs)

Na predstavljanju novog selektora, direktor Košarkaške federacije Sjeverne Makedonije (KFSM) Todor Gečevski izrazio je zadovoljstvo angažmanom Bajića, ističući da očekuje da će ostati na kormilu nacionalnog tima i duže od četiri godine.

- Saradnju s Bajićem smo dogovorili prošle sedmice i vjerujem da smo napravili pravi izbor selektora koji će podići nivo reprezentacije svojim znanjem i iskustvom. Ovo je dogovor na duže staze, minimum na četiri godine - rekao je Gečevski.

Bajić, koji treba da sa makedonskim košarkašima uspješno prođe dva ciklusa - pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i kvalifikacije za Evropsko, rekao je da namjerava da ostvari dobre rezultate i da pokuša da ostane 10 godina, a ne samo četiri.

- Svakom treneru je čast da bude selektor neke reprezentacije. Јa imam čast da budem selektor Makedonije. Milo mi je što su ljudi kao predsjednik KFSM Pero Antić i Gečevski, koji su kao igrači imali vrhunske trenere izabrali mene. Dolazim sa velikom energijom i željom da napravim velike stvari. Želio bih da ostanem 10 godina, a ako se to desi značiće da smo napravili dobre rezultate - rekao je 47-godišnji Bajić.

Novi selektor je najavio da će šansu dobiti svi košarkaši koji to zaslužuju i istakao da će svojim temperamentom pokušati da izvuče najbolje iz svojih izabranika.

- Moraćemo svi da budemo kao jedna porodica, da dišemo kao jedan. Samo tako možemo da dođemo do željenog cilja. Mladi će definitivno dobiti šansu, ali niko neće imati zagarantovano mjesto zato što je talentovan i ima više od 19 godina - rekao je novi selektor Sjeverne Makedonije.

Dragan Bajić je na selektorskom mjestu zamijenio Aleksandra Todorova, kojem nije ponuđen novi ugovor nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srpski trener je peti stranac koji će voditi makedonsku reprezentaciju.

Trenutno je trener Igokee sa kojem postiže zapažene rezultate u regionalnoj ABA ligi, a vodio je samo još jednu ekipu - Černo more.