latinica  ћирилица
19/04/2021 |  17:07 ⇒ 17:58 | Autor: SRNA

Razmotriti mogućnost besplatne karte za april srednjoškolcima

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je resorno ministarstvo uputilo molbu Savezu opština i gradova Republike Srpske da razmotre mogućnosti i upute inicijativu prevoznicima na nivou jedinica lokalnih samouprava da se učenicima srednjih škola obezbijedi besplatna karta za april, u okviru kupljene karte za maj, sa ciljem da obrazovanje bude dostupno svim srednjoškolcima.
Ministarstvo prosvjete i kulture (foto: ilustracija) - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kulture (foto: ilustracija)Foto: RTRS

Ona je napomenula da od danas učenici imaju mogućnost da nastave sa izvođenjem nastave u školskim učionicama, ali veliki broj njih zbog prisustva nastavi koja se izvodi do petka, 23. aprila, treba da plati cijelu mjesečnu kartu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije u petak, 16. aprila, donesena je odluka da od danas i učenici srednjih škola nastavljaju sa izvođenjem nastave u školskim učionicama.

Trivićeva je istakla da, iako je ove odluka dala doprinos kvalitetu izvođenja obrazovno-vaspitnog procesa, je primljen veliki broj informacija o problemima koje imaju roditelji srednjoškolaca u vezi sa plaćanjem prevoza od kuće do škole, te je zbog toga upućena molba Savezu opština i gradova Republike Srpske.