latinica  ћирилица
19/04/2021 |  17:49 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Pretučen vozač, policija traga za načelnikom Han Pijeska (VIDEO)

Policija traga za načelnikom opštine Han Pijesak Slobodanom Đurićem koji se dovodi u vezu sa nanošenjem teških tjelesnih povreda Mersedu Trbiću iz Sarajeva.
Slobodan Đurić (foto: Youtube / Desavanja u Bijeljini) -
Slobodan Đurić (foto: Youtube / Desavanja u Bijeljini)

Incident se dogodio u noći između nedjelje i ponedjeljka na području Vlasenice. Povrijeđeni Trbić nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Vlasenica prevezen je u Univerzitersko-klinički centar u Tuzli, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

Kako nezvanično saznajemo, Mersad Trbić iz Sarajeva prije napada pozvao je policiju, jer je primijetio da ga prati nepoznato lice sa putničkim vozilom beogradskih registarskih oznaka. Odmah po prijavi policija je krenula na mjesto događaja, ali incident je već bio u mjestu Bajrin kamen kod Vlasenice, a napadač je pobjegao.

- Policijskoj stanici Vlasenica sinoć oko pet minuta iza ponoći prijavljeno je da je na području Vlasenice nepoznato lice upravljajući putničkim automobilom sustiglo lice inicijala M.T. koje je ipravljalo putničkim automobilom marke reno, nakon čega je zaustavilo vozilo i fizički ga napalo nanijevši mu tjelesne povrede - istakao je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u vlaseničkom Domu zdravlja pretučeni Trbić prevezen je u zvorničku bolnicu iz koje je upućen u UKC Tuzla.

- Pacijent inicijala M.T. hospitaliziran je u KC Tuzla na Klinici za torakalnu hirurgiju zbog povreda grudnog koša. Riječ je o teškim tjelesnim povredama koje zahtijevaju bolničko praćenje - kaže Ersija Aščerfić Mujedinović, šef Kancelarije za odnose sa javnošću UKC Tuzla.

Na osnovu izjave oštećenog Mersada Trbića, ali i snimaka sa video-nadzora sa ovim incidentom u vezu se dovodi načelnik opštine Han Pijesak Slobodan Đurić. Policija traga za njim.