latinica  ћирилица
19/04/2021 |  18:38 ⇒ 20:32 | Autor: RTRS

Trebinje: Situacija nešto bolja, ali nema mjesta opuštanju (VIDEO)

Broj pozitivnih na virus korona, u hercegovačkim opštinama, nešto je manji u odnosu na prethodnu sedmicu. Iz zdravstvenih ustanova i lokalnih institucija upozoravaju građane da još nema mjesta opuštanju. Na kovid odjeljenjima u Trebinju su 73, a u Bolnici Nevesinje 35 pacijenata.
Bolnica Trebinje - Foto: RTRS
Bolnica TrebinjeFoto: RTRS

Na kovid odjeljenjima trebinjske bolnice nalaze se 73 pacijenta, od kojih 53 sa teškom kliničkom slikom i na kiseoničkoj podršci. Iako je broj pacijenata na bolničkom liječenju manji u odnosu na početak prošle sedmice, do daljnjeg će svi timovi i prostor biti u kovid režimu.

- U pripravnosti smo sa svim odjeljenjima, u narednim danima nećemo reotvarati odjeljenja niti ih vraćati na staro stanje. Pratićemo situaciju, i kada dođe vrijeme, reagovaćemo na pravi način -naglasila je Nikolina Mučibabić, portparolka Bolnice Trebinje.

I iz Gradskog štaba za vanredne situacije Trebinja apelovali su na građane da poštuju propisane mjere, kako ne bi bilo pooštravanja zbog neodgovornih pojedinaca.

- Situacija je nešto bolja u odnosu na prethodni period, ali ipak nije zadovoljavajuća da još možemo da se opustimo. Veliko hvala svim medicinskim radnicima, svim doktorima, i svim građanima koji poštuju mjere - rekao je Mirko Ćurić, komandant Štaba za vanredne situacije Grada Trebinje.

Za potrebe Doma zdravlja Trebinje, predstavnici kompanije Hemofarm, gradonačelniku Trebinja uručili su 500 brzih antigenskih testova, u okviru akcije "Superheroji nose masku ispod očiju". Donacije će biti uručene i drugim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj i FBiH.

- Ova donacija je jako značajna za nas. Pomoći će nam u našem svakodnevnom radu u borbi protiv kovida, ubrzaće se postupak dobijanja rezulata testiranih - naglasio je Radovan Todorović, Dom zdravlja Trebinje.

Biljana Grkavac, regionalna menadžerka kompanije Hemofarma, kaže da je poštovanje epidemioloških mjera nepohodno za dobro svih nas, a da akcija "Superheroji nose masku ispod očiju" omogućava svima nama da pomognemo i zdravstvenim radnicima olakšamo posao, obezbjeđujući sve što im je potrebno u svakodnevnom radu.

U Bolnici Nevesinje hospitalizovano je trideset pet pacijenata. Iz te zdravstvene ustanove su potvrdili da je manji pritisak pacijenata iz drugih hercegovačkih opština, a da je broj oboljelih sa područja Nevesinja u povećanju.