latinica  ћирилица
19/04/2021 |  18:38 ⇒ 19:07 | Autor: RTRS

Dječije pozorište Srpske uz lutkare Srbije

Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije ove godine biće održani onlajn.
Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije - Foto: Screenshot/YouTube
Susreti profesionalnih pozorišta lutaka SrbijeFoto: Screenshot/YouTube

51. Susreti biće održani onlajn zbog mjera opreza u organizaciji manifestacija koja podrazumijevaju putovanja, a čime su svi festivali i dalje u režimu zaštite od pandemije virusa korona.

Susreti se svake godine održavaju u drugom gradu, a ovogodišnji domaćin je Pozorište za decu Kragujevac.

Tako će od sutra, 20. aprila, do 28. aprila sve predstave bite emitovane onlajn na zvaničnom Јutjub kanalu.

Predstave počinju svaki dan u 19.00 časova, a kako je ovo prvi put da se Susreti organizuju onlajn, namjera organizatora je da bar na ovaj, za sada jedini dostupan način, održe Susrete.

Dječije pozorište Republike Srpske bilo je čest gost Susreta, a ove godine će objavama na svojim internet platformama najavljivati predstave kolega iz Srbije, kako bi i na ovaj način profesionalna zajednica pozorišta solidarno izdržala godinu u kojoj se svi jednako trude da ne izgube kontakt i interakciju sa svojom publikom, saopšteno je iz Dječijeg pozorišta Srpske.

Sagledavanje godišnjih produkcija, iskoraci u repertoaru, nove dramaturške poetike i rediteljski koncepti, glumačke bravure... sve su ovo važni temelji na kojima već 50 godina istrajavaju Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, a podrška iz Republike Srpske ni ovaj, 51. put neće izostati, poručili su iz Dječijeg pozorišta Srpske.