latinica  ћирилица
19/04/2021 |  19:31 ⇒ 19:31 | Autor: SRNA

Nova skupštinska većina u Prnjavoru; Tomaš: SDS skreće pažnju sa afera

SDS je u Prnjavoru formirao je novu skupštinsku većinu koju će činiti 16 odbornika, rekao je danas predsjednik prnjavorskog Opštinskog odbora SDS-a Milan Petrović.
Prnjavor - Foto: ilustracija
PrnjavorFoto: ilustracija

U novoj skupštinskoj većini nalazi se devet odbornika SDS-a, tri iz DNS-a, kao i odbornici Mirko Bukvić iz NDP-a, Milorad Kondić iz Srpske radikalne stranke "Vojislav Šešelj", Mile Šljivić iz DEMOS-a i odbornik iz reda nacionalnih manjina Branko Deket.

Petrović je rekao da je cilj nove skupštinske većine brži razvoj opštine Prnjavor i realizacija projekata koji su, kako kaže, do sada stagnirali.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je inicijativa za formiranje nove skupštinske većine u Prnjavoru zasnovana na ličnom interesu pojedinaca i želji SDS-a da skrene pažnju sa nekih važnih tema, afera, koje su za njih problematične.

Tomaš je istakao da nova većina nije formirana nego da je SDS pokrenula inicijativu za njeno formiranje, što je njihovo legitimno prvo, ali da je glavni razlog skretanje pažnje sa SDS-ovih afera u Prnjavoru kao što su "otimanje" opštinske zgrade i njen prepis na SDS, afera "Ribnjak" ili nanesena šteta opštini od 1,2 miliona KM zbog raskida ugovora u projektu "Povelič", a čije je zakonsko razrješenje pokrenula sadašnja opštinska vlast.

- SNSD u Prnjavoru ne funkcioniše na principu korumpiranosti i ucjena. Šest odbornika, koji će sa SDS-om pokušati da naprave novu skupštinsku većinu, zajedno na proteklim izborima nisu imali više od 1.000 glasova, što je siguran pokazatelj da građani ne žele da ova grupa utiče na razvoj lokalne zajednice, nego da to radi SNSD koji je osvojio više od 35 odsto glasova - rekao je Tomaš.