latinica  ћирилица
19/04/2021 |  20:42 ⇒ 20:44 | Autor: SRNA

Bijeljina: Srednjoškolci u aprilu putuju sa mjesečnom kartom iz marta

Bijeljinski prevoznik Semberija-transport omogućio je učenicima osnovnih i srednjih škola da po povratku sa onlajn nastave u škole u aprilu putuju sa mjesečnom kartom iz marta, rekao je Srni vlasnik preduzeća Pantelija Mitrović.
Autobuska stanica Bijeljina - Foto: RTRS
Autobuska stanica BijeljinaFoto: RTRS

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pozvalo je Savez opština i gradova Srpske da uputi inicijativu prevoznicima na nivou jedinica lokalnih samouprava da se učenicima srednjih škola obezbijedi besplatna karta za april.

Mitrović kaže da Semberija-transport obavlja prevoz blizu hiljadu učenika u Bijeljini i da je broj vožnji udvosručen jer su tokom epidemije virusa korona školska odjeljenja podijeljena u grupe od po desetak učenika.

Najjeftinija mjesečna karta za učenike osnovnih škola koju plaćaju roditelji je 35 KM, a za srednjoškolce 50 KM.

Preduzeće Semberija-transport obezbjeđuje besplatan autobuski prevoz za članove Udruženja slijepih lica u Bijeljini i za njihove pratioce, za članove Udruženja gluvih i za udruženja koja štite interese djece sa posebnim potrebama.

Prvo su bijeljinsko preduzeće koje je pristupilo programu "Ponosna kartica Republike Srpske" i odobravaju popust za autobuski prevoz višečlanim porodicama.