latinica  ћирилица
20/04/2021 |  09:50 | Autor: B92

FSS: Fudbal ne smije da pravi razliku na bogate i siromašne

Fudbalski savez Srbije saopštio je da u potpunosti podržava stav UEFA povodom novoformirane Superlige.
Fudbalski savez Srbije (Foto:FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE / SCREENSHOT) -
Fudbalski savez Srbije (Foto:FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE / SCREENSHOT)

Iz FSS kažu da su saglasni sa UEFA da za to takmičenje nema mjesta u Evropi.

- FSS izražava jasan stav protiv formiranja novog evropskog takmičenja ili tzv. 'lige bogatih', takmičenja koje svojim izraženim egoizmom uzima fudbalu ono što ga je učinilo planetarnim i najpopularnijim, osjećaj zajedništva i solidarnosti. Igra koja spaja a ne razdvaja, igra koja svima omogućava neki san, pripada zajedničkoj porodici UEFA i FIFA, sistemu skladnih i organizovanih fudbalskih struktura. Tim povodom Fudbalski savez Srbije pruža maksimalnu podršku UEFA u naporima da fudbalska porodica iz svega izađe još jača - navodi se u saopštenju FSS-a.

Dalje se dodaje:

- Јednostavno, fudbal na terenu, kroz istoriju i rezultate, ne može i ne smije da pravi razliku na bogate i siromašne. I to je ono što je najveća vrijednost fudbala. Da šampion bude autsajder, iz lige ispadne favorit. Svako ima pravo izbora, naš izbor je samo jedan – podrška UEFA - ističe se iz FSS-a.

Osnivanje Superlige pokrenulo je 12 evropskih klubova i to je u ponedjeljak izazvalo brojne negativne reakcije, prije svega Evropske fudbalske unije, nacionalnih saveza, visokih državnika, kao i slavnih bivših igrača.

FSS je naveo da je utisak da se fudbalski svijet "ujedinio" oko te odluke i da se projekat Superlige zasniva samo na interesu tih klubova u vremenu kada je društvu više nego ikad potrebna solidarnost.