latinica  ћирилица
20/04/2021 |  10:49 ⇒ 10:49 | Autor: SRNA

GO SNSD Mostar traži hitnu istragu požara u srpskoj kući

Gradski odbor SNSD-a Mostar zahtjeva od MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona hitnu istragu požara u kući srpske porodice u naselju Luka, za koji se, kako je navela vlasnica, sumnja da je podmetnut.
Zapaljena srpska kuća u Mostaru - Foto: SRNA
Zapaljena srpska kuća u MostaruFoto: SRNA

Iz mostarskog SNSD-a su saopštili da je vlasnica rekla da je iz policije dobila saznanja da postoji sumnja da požar podmetnut, što je uznemirilo srpsko stanovništvo na području Mostara.

- Ovo nije prvi put da je imovina građana srpske nacionalnosti stradala na sličan način, a da okolnosti nisu rasvijetljene - navodi se u saopštenju.

Gradski odbor SNSD-a je zamolio kantonalni MUP da rasvjetli ovo djelo i da, ukoliko je požar podmetnut, pronađe i kazni počinioce.

- Građani Mostara i njihova imovina moraju biti zaštićeni i sigurni, a posljednje slike iz Mostara ne odaju taj utisak - istakli su iz mostarskog SNSD-a.

Posljednjih pet godina na području Mostara izgorjelo je pet srpskih kuća, a samo u jednom slučaju počinioci su prnađeni i predati u nadležnost Tužilaštva HNK.

U mostarskom naselju Luka zapaljena je kuća srpske porodice, a vlasnica Mirjana Spremo Јančovska rekla je da je policija našla dokaze da je požar podmetnut.

Vatrogasci su dobili dojavu da gori kuća na adresi Kusalova broj 9 i izašli na teren, ali je vatra već uveliko zahvatila unutrašnjost objekta u kojem je sve izgorjelo.