latinica  ћирилица
20/04/2021 |  11:25 ⇒ 14:45 | Autor: RTRS

Pašalić: Razriješeni dužnosti direktori šumskih gazdinstava (VIDEO)

Јutros su razriješeni dužnosti juče smijenjeni direktori šumskih gazdinstava koja su poslovala negativno, potvrdio je ovo u Istočnom Sarajevu ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Boris Pašalić.
Boris Pašalić (foto: D. Pozderović) -
Boris Pašalić (foto: D. Pozderović)

Pašalić je dodao da će insistirati da se nakon završetka svake poslovne godine mijenjaju direktori koji su poslovali negativno i da je ovaj potez bio nužan, jer je postala neizdrživa situacija u kojoj su oni koji su uspješno poslovali namirivali gubitak onih sa negativnim poslovanjem.

- Odlučili smo da razriješimo dužnosti sve direktore šumskih gazdinstava, odnosno organizacionih dijelova u preduzeću Šume Republike Srpske, a taj proces se završava danas - rekao je Pašalić.

Pašalić je naveo da su već juče počele konsultacije sa novim direktorima, a da su neki već i postavljeni.

On je ponovio da se pri izboru novih direktora vodilo računa o njihovoj stručnosti, a ne pripadnosti nekoj političkoj partiji.

Prema njegovim riječima, dosadašnji direktori pojedinih šumskih gazdinstava koji su smijenjeni neće ostati bez posla već će biti u sistemu.

- Moramo da im se zahvalimo i pokušamo dovesti neke druge ljude koji će biti odgovorniji, jer je bila situacija da bude jedna "opuštena atmosfera" ukoliko je neko šumsko gazdinstvo u minusu, a onaj koji je uspješan, mora da namiri taj njihov gubitak - rekao je resorni ministar.

On je naveo da su s jedne strane bili rukovodioci koji su uspješni, a nezadovoljni, a s druge opušteni rukovodioci koji su neuspješni, te da bi bio doveden u pitanje opstanak Šuma Srpske da se na takav način nastavilo raditi.

Pašalić je naglasio da je veliki broj šumskih gazdinstava iskazao negativan poslovni rezultat, te je istakao da je ovo prvi korak.

- Nadam se da ćemo i kod drugih javnih preduzeća pokušati tako nešto da uradimo, jer moramo da uozbiljimo ljude koji upravljaju tim sistemima i da pošaljemo poruku da nećemo tolerisati neuspjeh - istakao je Pašalić i dodao da će u narednom periodu biti analiziran rad Uprave Šuma Republike Srpske.