latinica  ћирилица
20/04/2021 |  12:48 ⇒ 12:55 | Autor: sputniknews.com

Hiljade Zagrepčana u redovima za vakcinu: Ovo je katastrofa, organizacija nula (VIDEO)

Na Zagrebačkom velesajmu danas je nastavljena imunizacija građana protiv virusa korona uz velike gužve zbog zastoja u informacionom sistemu, a očekuje se da će vakcinu, najviše Fajzerovih, tokom dana primiti oko 4.500 ljudi.

Na tom punktu je juče imunizacija počela tek u 14 časova, iako su građani bili pozvani i u prijepodnevnim terminima, što je kod mnogih izazvalo revolt.

Šef nastavnog zavoda "Dr Andrija Štampar" Zvonimir Šostar, rekao je za portal Indeks da se situacija sada stabilizuje i da nema dužih čekanja.

Јutrošnju gužvu Šostar pravda problemom sa informatičkim sistemom koji je trajao petnaestak minuta. Problem je, kaže, i to što ljudi dolaze sat, pa čak i sat i po ili dva sata prije zakazanog termina za vakcinu, prenosi Tanjug.

Kao problem navodi i to što na vakcinu dolaze oni koji nisu pozvani, pa su, kaže, morali da zabranei vakcinaciju onima koji nisu imali uputnicu od porodičnog ljekara ili poziv sa IT platforme.

Građani koji stoje u redu poprilično su nezadovoljni, a kao glavni razlog ističu lošu organizaciju.

- Ovo je sramota, organizacija je ne nula, nego katastrofa. Kažu da se pazimo da se ne zarazimo, a ovdje ćemo dobiti koronu, jedni smo na drugima - rekla je jedna gospođa iz reda za zagrebačku N1 televiziju.