latinica  ћирилица
20/04/2021 |  13:52 ⇒ 18:41 | Autor: SRNA

Pojačano prisustvo policije na mjestima kretanja ilegalnih migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u narednom periodu intenzivno će suzbijati, sprečavati i otkrivati krivična djela krijumčarenja lica, te pojačati prisustvo i rad na terenu, posebno na mjestima gdje se ilegalni migranti najčešće kreću i okupljaju.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Na današnjoj onlajn sjednici Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske zaključeno je da će biti nastavljena realizacija ranije usvojenih zaključaka tog tijela i Vlade Srpske.

- Pripadnici MUP-a će i dalje da preduzimaju sve zakonom propisane mjere i radnje s ciljem zaštite lične i imovinske bezbjednosti svih građana i očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti, uz poštovanje principa humanosti prema migrantima - zaključeno je na sjednici.

Na ovoj sjednici analizirano je stanje u oblasti ilegalnih migracija, te naglašeno da će, u skladu sa potpisanim sporazumom, službenici MUP-a Srpske nastaviti da pružaju pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti istočne granice od ulaska ilegalnih migranata.

Sjednici Koordinacionog tijela prisustvovali su predstavnici MUP-a, republičkog Sekretarijata za raseljena lica i migracije, Ministarstva uprave i lokalne samouprave, Republičke uprave civilne zaštite i Crvenog krsta Srpske.