latinica  ћирилица
20/04/2021 |  17:05 ⇒ 18:35 | Autor: SRNA

Izetbegovićeve riječi - riječi kvazizaštitnika naroda kojem pripada

Riječi koje je izgovorio lider SDA Bakir Izetbegović spadaju u kategoriju izražaja političkih očajnika koji, umjesto realne političke ponude, nude krupne riječi i kvazizaštitničke stavove narodu kojem pripadaju, ocijenila je šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavičkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.
Snježana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snježana Novaković BursaćFoto: RTRS

Bursaćeva je za Srnu izjavila da "ovdje niko ne pominje rat, osim predstavnika političkog Sarajeva", što je takođe, kako je potcrtala, potvrda njihove nerealne politike i manjka želje i volje da se na partnerskim osnovama i kroz dijalog sa druga dva naroda pokuša pronaći funkcionalna formula za budućnost.

- Međutim, to i ne bi bio neki problem za nas iz Republike Srpske da nas nije nazvao kako jeste - "genocidaši". Iako nije eksplicitno rečeno, jasno je na koga se u izjavi misli, kao što je po ko zna koji put jasno potvrđeno kako nas to doživljava, pa shodno tome i kakvu nam poziciju i sudbinu zamišlja baštinik Islamske deklaracije i nasljednik pripadnika Handžar-divizije - naglasila je Bursaćeva.

Ona je poručila da se svako ko je spreman da izgovara takve riječi zamisli kuda to sve vodi.

- Nas u SNSD-u samo prema još čvršćem uvjerenju da Republika Srpska mora da bude još jača, još funkcionalnija i još samostalnija - poručila je Bursaćeva.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je za kanal O da ne može reći da neće biti rata i da bi "radije danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom BiH".