latinica  ћирилица
20/04/2021 |  19:56 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Načelnik Đurić saslušan; U naredna 24 časa odluka o daljem postupanju (VIDEO)

Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo u naredna 24 časa odlučiće o daljem postupanju u slučaju načelnika opštine Han Pijesak Slobodana Đurića, kojeg policija sumnjiči da je teško pretukao jedno lice na putu ka Vlasenici. Advokat Petko Budiša kaže da je Đurić dao iskaz i da je i dalje u policijskoj stanici u Vlasenici.
Slobodan Đurić - Foto: RTRS
Slobodan ĐurićFoto: RTRS

Nekoliko časova trajalo je saslušanje načelnika opštine Han Pijesak Slobodana Đurića u stanici policije u Vlasenici. Osumnjičen je da je u noći 18. na 19. april, automobilom presreo Merseda Trbića iz Sarajeva, izvukao ga iz automobila i teško pretukao.

- Policijskoj upravi Vlasenici sinoć oko 2 časa u prisustvu advokata predalo se lice S.Đ. iz Han Pijeska koje je tom prilikom lišeno slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška povreda i izlaganje opasnosti. Sve dalje aktivnosti policijski službenici PU Zvornik preduduzimaće pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog Tužilaštvo Istočno Sarajevo - naglasio je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Đurićev advokat Petko Budiša kaže da se njegov klijent nije predao, već odazvao pozivu policije. Budiša ističe da se oštećeni Mersed Trbić vozilom okrenuo na magistrali, dijelom prevrnuo i da će vještačenje pokazati odakle mu povrede.

- To bih ja nazvao jednim saobraćajnim incidentom u kojem sigurno i oštećeni ima neku ulogu i doprinos, pa ćemo vidjeti nakon svih dokaza koje tužilac prikuplja - istakao je Budiša.

Na lokalnim izborima 2018. godine, Slobodan Đurić osvojio je mandat načelnika opštine Han Pijesak u ime SDS-a. U opštini kažu da se njegovo hapšenje neće odraziti na funkcionisanje lokalne vlasti, ali ne žele da komentarišu detalje nesvakidašnjeg incidenta, optužujući medije da su već presudili.

Prepustiću sve organima vlasti da rade svoj posao pa će to sve na kraju izaći na vidjelo. Ne bih davala bilo kakvu izjave. A što se tiče funkcionisanja vlasti u Han Pijesku? Јako je rano da se o tome govori, ništa se to nije trenutno odrazilo apsolutno ni na jedan segment i tako će nadam se ostati - naglasila je Kristina Stojanović, predsjednik SO Han Pijesak.

Prema Izbornom zakonu BiH, izabranom licu prestaje mandat tek nakon pravosnažne presude, što znači da Đurić vinovnik incidenta, nesmetano može da nastavi obavljati dužnost načelnika opštine.