latinica  ћирилица
21/04/2021 |  11:49 ⇒ 14:33 | Autor: SRNA

Tegeltija - Pakuretu: Evropski put BiH uz puno uvažavanje Dejtona

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je danas u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Rumunije u BiH Antonom Pakuretuom opredijeljenost Savjeta ministara evropskom putu, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Prilikom nastupne posjete ambasadora Rumunije u BiH, Tegeltija je naglasio da se sva pitanja u vezi sa procesom evropskih integracija moraju rješavati uz poštovanje principa i pravila usaglašenog sistema koordinacije, izrazivši zahvalnost Rumuniji za podršku evropskom putu BiH.

Tegeltija je upoznao novoimenovanog ambasadora Rumunije sa mjerama koje Savjet ministara preduzima u borbi protiv pandemije virusa korona, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Sagovornici su zajednički ocijenili da su odnosi dvije zemlje dobri i bez otvorenih pitanja, te da u narednom periodu u fokusu odnosa treba biti intenziviranje saradnje u oblastima od obostranog interesa, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, evropskim integracijama, te o situaciji izazvanoj pandemijom kovida 19, a Tegeltija je poželio je dobrodošlicu Pakuretuu i uspješan predstojeći mandat.