latinica  ћирилица
21/04/2021 |  12:09 | Autor: SRNA

Abazović: Hapšenje Kašćelana - podvig policije

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za bezbjednost Dritan Abazović ocijenio je da je hapšenje navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana podvig crnogorske policije.
Dritan Abazović (Foto: @DritanAbazovic) - Foto: Twitter
Dritan Abazović (Foto: @DritanAbazovic)Foto: Twitter

On je na konferenciji za novinare crnogorskog Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou rekao da ne bi da ulazi u detalje, jer akcija nije završena, dodajući da će danas biti pretresa na više lokacija.

- Ovo je podvig policije, najveći uspjeh koji je crnogorska policija ostvarila u posljednjih deset godina - dodao je Abazović.

On je poručio da će Vlada sve svoje aktivnosti usmjeriti prema borbi protiv kriminala i korupcije.

- Nastavljamo dalje, ovo je tek početak, ruka pravde je krenula. Tvrdim da će se, ako ne bude opstrukcija, Crna Gora izboriti sa organizovanim kriminalom. Јa to obećavam - poručio je Abazović.

Crnogorska policija potvrdila je ranije danas da preduzima planske aktivnosti prema kriminalnim grupama i da je uhapšeno više osoba.

Podgorički mediji prethodno su objavili da je policija sinoć uhapsila navodnog vođu kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih djela, za koje je zaprijećena kazna i do 40 godina zatvora.