latinica  ћирилица
21/04/2021 |  12:48 ⇒ 14:02 | Autor: SRNA

Cvijanović: Banjaluka - grad velikih mogućnosti i potencijala

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je u čestitki Banjalučanima povodom 22. aprila - Dana grada i dana oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, da je danas, nepunih osam decenija kasnije, Banjaluka savremen grad, administrativni, privredni, univerzitetski, kulturni i sportski centar Srpske, grad velikih mogućnosti i potencijala.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

Navodeći da je 22. april jedan od najznačajnijih datuma u istoriji grada, Cvijanovićeva je istakla da se obilježavajući 76 godina odaje dužna počast poginulim borcima NOR-a, oslobodiocima Banjaluke, koji su dali ogroman doprinos u antifašističkoj borbi i omogućili uživanje u tekovinama mira i života u slobodi.

- U uvjerenju da ćemo zajedničkim snagama nastaviti razvoj grada i sve raspoložive resurse i aktivnosti usmjeriti na stvaranje pretpostavki za bolji i kvalitetniji život građana, kao i završetak brojnih započetih kapitalnih projekata, srdačno vas pozdravljam - navodi se u čestitki Cvijanović građanima Banjaluke i gradonačelniku Drašku Stanivukoviću.

Predsjednica Srpske je 22. april čestitala i predsjedniku Skupštine grada Banjaluka Mladenu Iliću, odbornicima i zaposlenima u Gradskoj upravi.