latinica  ћирилица
21/04/2021 |  14:25 ⇒ 14:39 | Autor: Nezavisne

"BL bajk" ponovo u funkciji

Sistem automatskog iznajmljivanja bicikala "BL bajk" nakon zimske pauze od danas je u upotrebi za sve građane, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.
BL bajk (foto: Grad Banjaluka) -
BL bajk (foto: Grad Banjaluka)

- Radnici Odjeljenja će redovno dezinfikovati bicikle, terminale i opremu. Trenutno je na području grada pet lokacija s ukupno 40 bicikala, koji su opremljeni odgovarajućim terminalom i sistemom za iznajmljivanje i parkiranje bicikala - naveli su u resornom odjeljenju.

Lokacije se nalaze u centru grada u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, preko puta zgrade Gradske uprave, kod vodenog parka "Akvana", u Ulici Majke Јugovića kod Studentskog centra "Nikola Tesla", u parku "Mladen Stojanović" i u Obilićevu na raskrsnici Cara Lazara i istočnog tranzita.

Sistem funkcioniše tako da se prvo mora izvršiti registracija korisnika, i to putem interneta, mobilne aplikacije, direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Nakon registracije korisniku će biti omogućeno da iznajmi bicikl tako što će izvršiti svoju identifikaciju i unijeti broj bicikla koji je na raspolaganju na terminalu, poslije čega sistem automatski otključava bicikl.

Pola sata iznajmljivanja u toku dana je besplatno, a nakon toga svaki sljedeći započeti čas je 1,5 KM.