latinica  ћирилица
21/04/2021 |  15:03 ⇒ 15:44 | Autor: SRNA

Prijedor: Nastavljena revakcinacija

U Prijedoru je danas počela revakcinacija lica starijih 65 godina koja je 12. marta bila prekinuta zbog narušavanja hladnog režima prilikom skladištenja vakcina u Domu zdravlja.
Revakcinacija u Prijedoru - Foto: SRNA
Revakcinacija u PrijedoruFoto: SRNA

Revakcinacija se odvija u Sportskoj dvorani "Mladost", a gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je najbitnije to da je sve u skladu sa predviđenim rokom za primanje druge doze.

- Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstvo zdravlja obezbijedili su vakcine i naši građani će u naredna tri-četiri dana završiti sa revakcinacijom koja je kasnila, a onda se nastavlja sa vakcinacijom u skladu sa dobijenim vakcinama - rekao je Pavlović novinarima.

On je pojasnio da su nedostajale 1.342 doze druge komponente, da ih je danas došlo 500, u narednim danima će dolaziti od 300 do 500, a građani biti pozivani za termine.

- Dvorana će biti na raspolaganju danas i sutra zato što dolaze količine po 500 vakcina, a onda će se vakcinacija vratiti na Urije jer će dolaziti po 250 ili 300 vakcina. Preduzete su sve neophodne mjere i ovih dana će grad Prijedor pomoći Domu zdravlja, gdje ćemo kupiti novi, savremeni automatski agregat koji se na nestanak struje automatski pali i ne dozvoljava sve ovo što se dešavalo u proteklom periodu - naveo je Pavlović.

Osobe koje dolaze na revakcinaciju obavezne su da donesu ličnu kartu i karton vakcinacije koji su dobili nakon što su primili prvu dozu vakcine.