latinica  ћирилица
21/04/2021 |  15:03 ⇒ 15:06 | Autor: SRNA

Iz Agrarnog fonda podijeljeno 40 paketa sjemenskog i sadnog materijala

Predstavnici Agrarnog fonda Istočnog Sarajeva podijelili su danas 40 paketa sjemenskog i sadnog materijala za proljećnu sjetvu individualnim poljoprivrednim proizvođačima sa područja opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.
Agrarni fond - podjela paketa - Foto: SRNA
Agrarni fond - podjela paketaFoto: SRNA

Paketi sadrže rasade povrća za plasteničku proizvodnju i sadni materijal za proizvodnju na otvorenom, a programom podrške obuhvaćena su poljoprivredna domaćinstva koja namjeravaju da se bave uzgojem povrća, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Iz Agrarnog fonda su naveli da će podjela rasadnog materijala poljoprivrednicima iz ostalih gradskih opština biti obavljena tokom naredne sedmice.

Pomoć u rasadnom materijalu dobili su svi učesnici javnog poziva koji je Agrarni fond Istočnog Sarajeva raspisao početkom aprila.

Prednost prilikom raspodjele imala su lica iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, samohrani roditelji, osobe sa poteškoćama u razvoju ili invaliditetom, nezaposleni i lica lošeg materijalnog stanja.

Cilj ovog programa je podrška ekonomskom osnaživanju poljoprivrednih domaćinstava kroz povećanje domaće proizvodnje i smanjenje uvoza.