latinica  ћирилица
21/04/2021 |  16:14 ⇒ 16:15 | Autor: RTRS

Svi radnici UKC-a dobiće potvrde o imunizaciji

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske saopšteno je danas da će svi radnici ove zdravstvene ustanove po završteku procesa vakcinacije dobiti odgovarajuće potvrde o imunizaciji.
UKC Republike Srpske - Foto: RTRS
UKC Republike SrpskeFoto: RTRS

Povodom navoda objavljenih u pojedinim medijima u kojima "Gradski odbor DNS-a pita generalnog direktora UKC-a Vladu Đajića zašto medicinski radnici UKC-a koji primaju vakcine protiv kovida 19 ne dobijaju potvrdu o vakcinaciji sa bar kodom", iz ove zdravstvene ustanove saopšteno je da "koliko su upoznati, do sada niko u okruženju nije izdavao potvrde/uvjerenja sa `bar kodom` za vakcinisane građane/medicinske radnike".

- Univerzitetski klinički centar Republike Srpske sakuplja podatke o vakcinisanim radnicima, te ih jednom sedmično dostavlja Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske. Na osnovu pomenutih podataka iz naše ustanove Institut će dostaviti uvjerenja/potvrde sa QR kodom o provedenoj vakcinaciji. Po završteku procesa vakcinacije, svi radnici UKC-a će dobiti odgovarajuće potvrde o imunizaciji - navode iz UKC-a Srpske.

Dodaju da u ovom trenutku svaki građanin pa i radnici UKC-a na sopstveni zahtjev u Institutu mogu preuzeti potvrdu sa QR kodom da su vakcinisani.