latinica  ћирилица
21/04/2021 |  16:29 ⇒ 16:29 | Autor: SRNA

Obilježavanje Dana planete Zemlje u Nacionalnom parku "Kozara"

U Nacionalnom parku Kozara sutra će biti obilježen Dan planete Zemlje, kojem će prisustvovati i predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.
Kozara -
Kozara

Pomoćnik ministra Svjetlana Radusin i sekretar ministarstva Nikola Aleksić posjetiće projektne lokacije "Via Dinarika" u Nacionalnom parku Kozara i učestvovati u sadnji drveća, koja se organizuje u okviru inicijative "Go grin".

Organizator ove akcije je Razvojni program UN, u saradnji sa Gradom Prijedor, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske.

Okupljanje učesnika predviđeno je za 11.30 časova kod ulaza u Nacionalni park, nakon čega slijedi posjeta Planinarskom domu "Kotlovača", koji je jedna od projektnih lokacija "Via Dinarika", gdje će za učenike osnovih škola biti organizovana edukacija o zaštiti životne sredine.

Nakon posjete Planinarskom domu, slijedi posjeta Info-centru Nacionalnog parka Kozara, poslije čega su u planu sadnja drveća i izjave za medije.