latinica  ћирилица
21/04/2021 |  16:31 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Pauer Čajna i Fortis grupa zainteresovane za gradnju fabrike cementa u Novom Gradu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima kompanija Pauer Čajna i Fortis grupe.
Višković sa predstavnicima kompanije Paur Čajna i Fortis grupe - Foto: RTRS
Višković sa predstavnicima kompanije Paur Čajna i Fortis grupeFoto: RTRS

Predstavnici ovih kompanija iskazali su spremnost i opredjeljenje da ulažu u Republici Srpskoj u oblasti građevinarstva i u elektrosektoru. Na sastanku su iskazali opredjeljenje da na partnerskim odnosima zajednički ulažu u izgradnju proizvodnog pogona za proizvodnju cementa na području opštine Novi Grad, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Premijer Srpske je istaka da će Vlada podržati svaku dobru inicijativu i podržati investicije koje omogućavaju razvoj i nova radna mjesta.

Kada je riječ o gradnji fabrike cementa u Novom Gradu, Višković je zahvalio kineskim i domaćim investitorima na iskazanom interesovanju za ulaganje u Republiku Srpsku, istakavši da je Vlada Srpske opredijeljena za saradnju sa svima koji u njoj vide ravnopravnog partnera.

Višković je istakao da se prilikom izgradnje ove fabrike, kao i u toku pokretanja i odvijanja proizvodnje, moraju poštovati svi standardi zaštite i očuvanja životne sredine, naglasivši da investitori u Republici Srpskoj, kada je riječ o ovom projektu, imaju resurse, razvijenu putnu i saobraćajnu infrastrukturu, te sigurno tržište.

Kineska kompanija Pauer Čajna prisutna je na prostoru BiH i regiona kroz partnerski odnos sa domaćim i stranim investitorima, posebno u poslovima na izgradnji auto-puteva i solarnih i hidro elektrana.

Sastanku su prisustvovali generalni direktor Pauer Čajna za BiH Li Zidong i komercijalni direktor Јi Lankvi, predsjednik uprave Fortis grupe Dragan Čorokalo i finansijski direktor Fortis grupe Mile Јanjić.