latinica  ћирилица
21/04/2021 |  16:40 ⇒ 16:44 | Autor: SRNA

Srebrenica: Uručena bista blaženopočivšeg patrijarha Pavla izrađena na Kosmetu

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je posjetio Srebrenicu i načelniku te opštine Mladenu Grujičiću uručio knjigu "Humano srce Srpske" i bistu blaženonopočivšeg patrijarha Pavla izrađenu u Leposaviću, u znak zahvalnosti za pomoć u akciji izgradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.
Grujičić i Arlov - Foto: RTRS
Grujičić i ArlovFoto: RTRS

Arlov je rekao da su knjigu kao poklon i priznanje Odbora za humanost dobili i direktor Srednjoškolskog centra /SŠC/ "Srebrenica" Momčilo Cvijetinović, predsjednik Savjeta učenika u tom centru Marija Cvjetinović i paroh srebrenički Aleksandar Mlađenović.

On je zahvalio đacima i profesorima u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi što su podržali humanitarnu akciju Odbora za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

- Ove godine, zahvaljući humanosti Srpske, završavamo Dnevni centar. Posebno hvala učenicima što tako mladi imaju patriotizam i osjećaj za svoje vršnjake i težak život na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov.

Arlov je istakao da mu je posebno drago što su načelnik opštine Srebrenica, paroh, direktor SŠC-a i đaci izrazili veliku želju da iduće godine ova lokalna zajednica učestvuje u velikom projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Grujičić je rekao da će Srebrenica, prema svojim mogućnistima, u narednim danima donacijom pomoći u gradnji Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici.

- Ponosan sam što je predstavnik Odbora danas u posjeti Srebrenici - istakao je Grujičić.