latinica  ћирилица
21/04/2021 |  16:58 | Autor: SRNA

Nastavak saradnje u procesuiranju predmeta ratnih zločina

Saradnja Tužilaštva BiH i Misije OEBS nastaviće se u narednom periodu u oblasti procesuiranja predmeta ratnih zločina i u drugim segmentima u kojima se realizuje, saopšteno je iz Tužilaštva nakon sastanka glavnog tužioca Gordane Tadić i zvaničnika OEBS u BiH angažovanih na praćenju i analizi procesuiranja tih predmeta.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

Tadićeva i zvaničnici OEBS-a u BiH danas su razgovarali o sprovođenju preporuka iz izvještaja sudije DŽoane Korner i nastavku aktivnosti u ovoj oblasti.

Na sastanku kojem su, osim saradnika Tadićeve, prisustvovali šef Odjeljenja za ljudsku dimenziju pri Misiji OEBS-a Јasna Dobricik, te Mihael Šulci i Marko Vebster iz Sekcije za vladavinu prava, razgovarano je o aktivnostima koje se sprovode kako bi se ubrzala primjena odredaba Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina, navodi se u saopštenju.

Razgovarano je o prenošenju predmeta ratnih zločina na pravosudne institucije oba entiteta i Brčko distrikta, kao i o statusu predmeta koji se odnose na lica kojima je dodijeljena standardna oznaka "A" i koji se nalaze u prioritetu u planovima rada Tužilaštva BiH.

Osim toga, na sastanku je razgovarano i o načinu ostvarivanja imovinskopravnih zahtjeva oštećenih lica u krivičnom postupku u predmetima ratnih zločina, dodaje se u saopštenju.