latinica  ћирилица
21/04/2021 |  18:38 ⇒ 18:45 | Autor: RTRS

Bivša kasarna postala vlasništvo opštine Laktaši

Bivša kasarna Sarica prelazi u posjed opštine Laktaši, policijska stanica u Trnu, kao i zemljište u Zalužanima u vlasništvo MUP-a, definisano je ugovorom koji su u Laktašima potpisali ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i načelnik ove opštine Miroslav Bojić.
Lukač i Bajić (Foto: MUP Srpske) -
Lukač i Bajić (Foto: MUP Srpske)

Opština Laktaši prostor bivše kasarne iskoristiće za poslovnu zonu, dok u MUP-u najavljuju ambiciozne planove za zemljište u Zalužanima u okviru njihovog Centra za obuku .

- Sa tim zemljištem imaćemo skoro 70 hektara zaokruženog zemljišta u Centru za obuku, koji će nam biti dovoljljni za sve aktivnosti - kaže Lukač.

Zajednička ocjena ministra i načelnika je da je ovo logičan potez koji će od koristi biti i MUP-u i lokalnoj zajednici i grđanima.

- Planirali smo da u bivšoj kasarni napravimo poslovnu zonu i da na neki način pomognemo privredicima koji su pogođeni pandemijom. Takođe, planirali smo tu organizovati i razne korisne društvene aktivnosti - kaže Bojić.

Policijska stanica, odnosno zgrada vatrogasnog doma prelazi u vlasništvo MUP-a. U ovoj zgradi u naselju Trn biće smještena policijska stanica.