latinica  ћирилица
21/04/2021 |  18:59 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Bošnjaci iz Foče poručili: Ne osjećamo nikakvu ugroženost (VIDEO)

Ne osjećamo nikakvu ugroženost - stav je stanovnika opštine Foča bošnjačke nacionalnosti, koji su istakli na sastanku sa načelnikom opštine i predsjednikom Skupštine opštine. Demantuju izvještavanje nekih federalnih medija i izjave predstavnika pojedinih bošnjačkih partija.
Foča - Foto: RTRS
FočaFoto: RTRS

Safet Čorbo koji godinama živi u Mješajima kod Foče, smatra da oni koji plasiraju priče o navodnoj ugroženosti Bošnjaka, to koriste u političke svrhe. Politički predstavnici Bošnjaka, dok su bili dio vlasti u prethodnom mandatu, nisu iskoristili tu poziciju da pomognu povratnicima već su se, kaže, zalagali samo za lične interese.

- Što se tiče Bošnjaka nema nikakvih problema... Јednostavno, Bošnjaci žive normalno - kaže on.

Fuad Šljivo, predsjednik MZ Јeleč, takođe kaže da Bošnjaci u ovoj opštini nemaju nikakvih problema.

Iz Opštine poručuju da su priče koje su se pojavile u federalnim medijima neutemeljene. Foča je grad u kojem su svi građani, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, bezbjedni.

Predsjednik Skupštine opštine Srđan Drašković ističe da niko nije ugrožen, te da su u pitanju nestine. Poručuje da se u ovoj opštini spremaju za nove projekte i turističku sezonu.

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović kaže da će opštinsko rukovodstvo obići sve mjesne zajednice i pomoći u skladu sa mogućnostima.

- Želimo da spriječimo bilo kakav vid politikanstva i ubiranja nekih jeftinih političkih poena, Foča je otvorena opština za sve njene stanovnike i niko nema razloga za brigu - poručuje Vukadinović.

Dogovoreno je i da se zajednički radi na uređenju i održavanju puteva, boljem snabdijevanju električnom energijom i razvojnim projektima, posebno onim koji se odnose na razvoj poljoprivrede i pronalaženja tržišta za plasman proizvoda.