latinica  ћирилица
21/04/2021 |  19:35 ⇒ 19:40 | Autor: sputniknews.com

Crvena zvezda u finalu Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije pošto su u polufinalnom duelu savladali Radnik iz Surdulice sa 2:1.

Zvezda će u finalu Kupa Srbije igrati protiv pobjednika duela Partizan – Vojvodina.

Crveno-bijeli su u prvom meču do golova došli tek u drugom poluvremenu, pa su poučeni prethodnim iskustvom izvršili jači pritisak na samom startu.

To im se isplatilo već u drugom minutu, kada je Nemanja Milunović glavom poslao loptu iza leđa mladog Stefana Ranđelovića, momka koji je prije par dana Zvezdi odbranio dva penala.

Sudija Đorđić je proijcenio da na akciju nije uticao Seku Sanogo, koji je bio u očiglednom ofsajdu, pa je sumnjiv pogodak, ipak, priznat.

Crveno-bijeli su nastavili da ozbiljno pritiskaju izabranike Slavoljuba Đorđevića, ali su oni uspijevali da odbijaju atake protivnika.

Ipak, domaćinu nije bilo potrebno mnogo vremena da dođe do drugog pogotka.

U 34. minutu centrirao je El Fardu Ben, a lopta je nekako došla od Dijega Falčinelija, koji ju je smjestio tačno u metu.

Već na samom startu drugog dijela igre Zvezda je mogla do 3:0, ali pošto je Falčineli promašio dobru šansu, uslijedila je kazna.

Radnik je uspio da smanji prednost rivala preko Makarića i unese dramu na “Marakanu“.

Izabranici Dejana Stankovića nisu se nadali razvoju situacije koji ih je umalo ostavio bez finala Kupa.

Radnik je u dva navrata tokom drugog poluvremena imao dvije kolosalne šanse: prvo preko Stamenkovića, koji je imao maltene prazan gol pred sobom, a onda preko Danoskog, koji je pogodio prečku.

Ispostavilo se da tu nije bio kraj drame, ali i da Radnik nikako nije imao sreće.

U nadoknadi vremena još jednom se zatresao okvir gola crveno-bijelih, ali lopta nikako nije htjela u mrežu, pa je ostalo 2:1.