latinica  ћирилица
22/04/2021 |  07:00 ⇒ 14:12 | Autor: RTRS

Delegacija Srbije posjetila Srpsku; Najbolja saradnja u istoriji (FOTO/VIDEO)

Delegacija Srbije, predvođena predsjednikom Aleksandrom Vučićem, boravila je u posjeti Banjaluci. Održan je sastanak sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.
Delegacija Srbije u Banjaluci - Foto: RTRS
Delegacija Srbije u BanjaluciFoto: RTRS

U delegaciji Srbije bili su predsjednik Skupštine Ivica Dačić i premijerka Ana Brnabić, koje su u Narodnoj skupštini i Vladi Srpske, primili predsjednik Parlamenta Nedeljko Čubrilović i premijer Radovan Višković.

13.35 - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ispratili su sa aerodroma u Mahovljanima delegaciju Republike Srbije, predvođenu predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

11.55 - Predsjedniku Srbije uručen je Ključ grada Banjaluka - najveće gradsko priznanje, sa Poveljom počasnog građanina.

Dodjela ključeva Grada (Foto: RTRS)

Vučiću je priznanje uručio predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić na svečanoj akademiji povodom Dana grada, uz prisustvo zvaničnika Srpske i Srbije.

11.20 - U Banjaluci je u toku svečana akademija na kojoj će predsjedniku Srbije biti uručen Ključ grada sa Poveljom počasnog građanina Banjaluke. Akademiji prisustvuje i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Na akademiji je Biljani Čekić, djevojčici koja je igrala glavnu ulogu u filmu "Dara iz Јasenovca", uručena Nagrada grada mladima.

10.40 - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nastoji, čuvajući mir i stabilnost, da razvija ekonomiju, otvara nova radna mjesta i obezbjeđuje ostanak stanovništva.

10.14 - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je na konferenciji za novinare da Republika Srpska nikada nije imala značajniju posjetu od današnje posjete delegacije Srbije predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

10.06 - Predsjednica Srpske Željka Cvijanović rekla je na konferenciji za novinare da je na sastanku sa delegacijom Srbije razgovarano o zajedničkim projektima, zahvalivši Srbiji za pomoć i podršku.

10.05 - U toku je konferencija za novinare. Prenos na RTRS, našem portalu i Јutjub kanalu.

Na svečanoj akademiji, povodom obilježavanja Dana grada, Vučiću će biti uručen Ključ grada, sa Poveljom počasnog građanina Banjaluke.

09.43 - U toku sjednica Vijeća za saradnju Republike Srpske i Srbije.

09.13 - Na sastanak u Palati Republike stigli premijerka i predsjednik Skupštine Srbije i premijer Srpske.

Foto: RTRS

08.51 - U Banjaluci su postavljeni bilbordi dobrodošlice predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

08.34 - Premijer Srpske Radovan Višković dočekao premijerku Srbije Anu Brnabić. U toku sastanak u Vladi Srpske.

Foto: RTRS

08.32 - U Palati Republike počeo sastanak predsjednice Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Foto: RTRS

08.28 - U Narodnoj skupštini Republike Srpske u toku je sastanak predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića i Parlamenta Srbije Ivice Dačića.

Foto: RTRS

08.22 - Delegaciju Srbije ispred Palate Republike dočekala je predsjednica Srpske Željka Cvijanović.

07.59 - Delegacija Srbije uputila se sa Aerodroma "Banjaluka" ka Palati Republike, odnosno Administrativnom centru Vlade Srpske i Narodnoj skupštini.

07.54 - Avion sa delagacijom Srbije sletio na Aerodrom Mahovljani.

07.28 - Naše ekipe su na terenu - sve spremno za dolazak delegacije Srbije.

07.00 - Na području grada Banjaluka i opštine Laktaši danas će biti na snazi pojačane mjere obezbjeđenja povodom posjete državne delegacije Srbije koju će predvoditi predsjednik Aleksandar Vučić, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Iz MUP-a su naveli da će, imajući u vidu da je dolazak delegacije najavljen za 8.00 časova, na trasi kretanja vozila delegacije saobraćaj u određenim trenucima biti obustavljen.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)