latinica  ћирилица
22/04/2021 |  07:32 ⇒ 07:33 | Autor: SRNA

Gujon u posjeti opštini Bosanski Petrovac

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije Arno Gujon posjetiće danas Bosanski Petrovac, gdje će razgovarati sa opštinskim rukovodstvom i predstavnicima srpskih udruženja.
Arno Gujon - Foto: Facebook
Arno GujonFoto: Facebook

Gujon će razgovarati sa načelnikom opštine Mahmutom Јukićem i predsjednikom Skupštine opštine Nemanjom Davidovićem, najavljeno je iz Uprave.

Trodnevnu posjetu Srbima u Federaciji BiH Gujon je započeo prekjuče obilaskom Bosanskog Grahova, gdje je u razgovoru sa opštinskim rukovodstvom i predstavnicima lokalnih udruženja predstavio mogućnosti projektne podrške koju Uprava može da im pruži.

Obišao je i crkvu Svetih apostola Petra i Pavla, gdje je sa grahovskim sveštenstvom upalio svijeću u spomen mještanima ovog kraja koji su stradali u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

- Ovdje sam lično mogao da se uvjerim u svu težinu položaja našeg naroda na ovim prostorima ali i njihovu ljubav prema zavičaju i nesalomljiv krajiški duh koji je mnoge od njih održao na vjekovnim ognjištima - rekao je Gujon nakon posjete Bosanskom Grahovu.

Na jučerašnjem sastanku sa načelnicima opština Drvar, Glamoč i Istočni Drvar, te predstavnicima srpskih udruženja i sveštenstvom u Drvaru i Glamoču, Gujon je poručio da će Srbija nastaviti da pruža podršku i pomoć Srbima u Federaciji BiH, ali i regionu.