latinica  ћирилица
22/04/2021 |  09:41 ⇒ 12:25 | Autor: RTRS

Sjednica Vijeća za saradnju Republike Srpske i Srbije

U Banjaluci je održana sjednica Vijeća za saradnju Republike Srpske i Srbije.
Sjednica Vijeća za saradnju Srpske i Srbije -
Sjednica Vijeća za saradnju Srpske i Srbije

Sjednici su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Ivica Dačić.

Prisutni su bili i ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije Dragan Lukač i Aleksandar Vulin, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, te generalni sekretar Ministarstva finansija Srbije.

Sjednica je održana u Palati Republike, a po njenom završetku biće održana konferencija za novinare koju možete pratiti na našem programu, portalu i Јutjub kanalu.

Prethodno su održani bilateralni sastanci zvaničnika Republike Srpske i Srbije.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je ranije da će na sjednici Vijeća za saradnju Srpske i Srbije biti riječi o mnogim pitanjima, prevashodno iz oblasti ekonomije i infrastrukturnih projekata koji se zajednički realizuju.