latinica  ћирилица
22/04/2021 |  10:40 ⇒ 11:42 | Autor: RTRS

Vučić: Mir je naša budućnost; Pomoć opštinama u Srpskoj i Drvaru (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Banjaluci da Srbija nastoji, čuvajući mir i stabilnost, da razvija ekonomiju, otvara nova radna mjesta i obezbjeđuje ostanak stanovništva.
Aleksandar Vučić - Foto: SRNA
Aleksandar VučićFoto: SRNA

- Mir je naša budućnost i zajednički rad je naša budućnost - rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je izrazio zadovoljstvo posjetom Banjaluci, rekavši da je razgovarano o saradnji Srbije i Republike Srpske, kao i saradnji Srbije i BiH.

- BiH je za Srbiju treća izvozna destinacija, ukupno trgovinski partner broj sedam. Vjerujem da trgovinska razmjena u 2021. može da bude značajno veća u odnosu na 2020. godinu - rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija nastoji da pruži pomoć svakoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj, najavivši nova ulaganja.

- Naravno da je potrebno posebno pomoći u uslovima pandemije. Posebnu pažnju obratićemo na četiri opštine - tri u Republici Srpskoj /Kostajnica i Kozarska Dubica koje su pogođene zemljotresom, te Nevesinje/, te jednu opštinu u FBiH - Drvar - rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da je na sjednici Vijeća za saradnju Srpske i Srbije u Banjaluci bilo riječi i o aerodromu Trebinje, za koji smatra da je veliki potencijal i zato će uložiti veliki novac.

On je istakao i značaj infrastrukturnog povezivanja, o čemu su danas razgovarali.

Vučić je rekao da su se saglasili da Srbija pruži značajnu podršku građanima Republike Srpske pri gradnji auto-puta do Bijeljine.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)