latinica  ћирилица
22/04/2021 |  13:23 ⇒ 17:33 | Autor: SRNA

Višković - Brnabić: Postoji prostor za unapređenje odlične saradnje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenili su tokom današnjeg sastanka u Banjaluci da je dosadašnja saradnja između Republike Srpske i Srbije odlična, te da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.
Ana Brnabić u Banjaluci - Foto: RTRS
Ana Brnabić u BanjaluciFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim projektima iz oblasti izgradnje saobraćajne infrastrukture, energetike i gasifikacije, poput izgradnje auto-puta, hidroelektrane "Buk Bijela", te aerodroma u Trebinju, čija realizacija predstoji u narednom periodu.

Tokom sastanka je bilo riječi i o predstojećoj zajedničkoj sjednici dvije vlade koja će biti održana u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Vlada Republike Srpske (@vlada_srpske)

U otvorenom i srdačnom razgovoru, Višković je, u ime Vlade Republike Srpske, zahvalio na podršci koju je Srbija u prethodnom periodu pružila Republici Srpskoj pri realizaciji infrastrukturnih projekata, ali i na pruženoj pomoći tokom pandemije virusa korona, posebno kada je riječ o procesu imunizacije.

U delegaciji Vlade Republike Srpske, osim predsjednika Vlade Radovana Viškovića, bili su i ministarka finansija Zora Vidović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Delegaciju Vlade Republike Srbije, osim premijerke Ane Brnabić, činili su i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, generalni konzul u Banjaluci, te generalni sekretar Ministarstva finansija Srbije.