latinica  ћирилица
22/04/2021 |  13:43 ⇒ 14:31 | Autor: RTRS

Stanivuković: Projekte u Banjaluci će pomoći institucije Srpske i Srbije

U Banjaluci je danas održana Svečana akademija povodom Dana grada.
Mladen Ilić i Draško Stanivuković (Foto: Grad Banjaluka) -
Mladen Ilić i Draško Stanivuković (Foto: Grad Banjaluka)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je na svečanoj akademiji da je na današnji dan prije 76 godina oslobođen grad od fašizma.

- Sa pravom ovaj dan zovemo našim danom. Nikada ne smijemo da zaboravimo sve heroje koje je Banjaluka dala zahvaljujući kojima mi živimo prkosno i slobodno danas. Ne smijemo zaboraviti Veselina Maslešu, Rudija Čajevca, Radu Vranješević i mnoge druge. Ne smijemo da zaboravimo ni osobođenje Banjaluke na Aranđelovdan 1918. godine - rekao je Stanivuković.

Stanivuković je rekao da Banjaluka nije imala bolji i svečaniji rođendan, te dodao da očekuje nove projekte u gradu.

- Nakon razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem Banjaluku očekuje mnogo projekata na koje smo ponosni. Mi znamo koliko Banjaluka hoće most u Česmi i hoćemo to da učinimo da uradimo, i Vučić je spreman da pomogne, ali i funkcioneri Republike Srpske su spremni da pomognu, pa očekujemo da to bude završeno ove godine. Kandidovali smo i projekat izgradnje škole u Vrbanji i tu će Srbija pomoći. Takođe, dvije firme iz Srbije će doći u Banjaluku kojim će biti omogućena nova radna mjesta - istakao je Stanivuković.