latinica  ћирилица
22/04/2021 |  16:11 ⇒ 20:04 | Autor: SRNA

Cvijanović: Banjaluka mora da bude ponosna na prošlost (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da Banjaluka mora uvijek da bude ponosna na svoju prošlost, istoriju i na mnoge žrtve koje je dala za slobodu.
Željka Cvijanović, Radovan Višković i Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Željka Cvijanović, Radovan Višković i Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

- Moramo slaveći sve ono što je važno u prošlosti, sjećajući se žrtava, biti zagledani u budućnost i voditi računa šta će se uraditi u narednom periodu - rekla je Cvijanović novinarima u Banjaluci, nakon što je zajedno sa premijerom Radovanom Voškovićem i predsjednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilovićem položila vijenac na spomenik poginulim borcima NOR-a povodom 22. aprila - Dana grada Banjaluka.

Ona je čestitala Banjalučanima Dan grada, ali i cijeloj Republipraznik bilo koje lokalne zajednice istovremeno praznik Srpske.

 Cvijanović je naglasila da postoje veliki planovi za Banjaluku, koja je postala moderan i razvijen evropski grad.

- Ono što je danas adekvatno i postoji u razvijenoj Evropi, postoji i u našoj Banjaluci i moramo na to biti ponosni - rekla je ona.

Željka Cvijanović, Radovan Višković i Nedeljko Čubrilović

Cvijanović ističe da je najvažnije da se ne zaustavi budući razvoj Banjaluke, te navodi da uvijek treba praviti vezu između dostignuća i planova, istorije i budućnosti.

- Vjerujem u Banjaluku, u njen razvoj, vjerujem da će to i dalje biti grad koji okuplja, koji može pružiti dobrodošlicu svima iz Evrope i da se ne postidi bilo čim što ima u ovom gradu, a posebno da se ne postidi svojom velikom istorijom - naglasila je Cvijanović.